Tarta cu capsuni

de alba_zori in Dulciuri, 12 Mar 2013 | 12728 vizualizari

 

O tarta delicioasa,numai buna pentru primirea oaspetilor.Am facut tarta aceasta si alte dati dar parca de data asta era si mai buna,sper sa va placa cat mie!

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

  • 110 gr zahar
  • 1 ou
  • un plic de vanilie
  • putina coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de lapte sau lichior
  • 250 gr faina 00 data prin sita
  • o lingurita pline de praf de copt
  • 80 ml ulei de floarea soarelui

PENTRU CREMA PATISERA CHANTILLY:

  • 200 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • un plic de vanilie
  • 60 gr amidon
  • 75 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • o coaja de lamaie spalata bine
  • 150 gr frisca batuta cu zahar pudra si intaritor frisca
  • jumate de sticluta de aroma de lamaie
  • 250 gr capsuni
  • un plic de gelatina in praf
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Pregatirea aluatului:

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele in ordinea scrisa si se omogenizeaza.La urma se lucreaza un minut cu mana ca sa formam o minge care o vom acoperi cu folie transparenta si o vom lasa la odihnit 30 minute in frigider.

  • Dupa acest timp se scoate din frigider si se intinde intre doua folII transparente,se aranjeaza frumos in tava de tarta care am uns-o in prealabil cu ulei si faina,se indeparteaza folia de deasupra,se fac gauri cu furculita peste tot ca sa nu se umfle in cuptor si se unge bordul cu putina apa.

Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Pentru crema patisera Chantilly:

Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu frisca,coaja de lamaie si lasam in infuzie 10 minute.

Intr-un bol amestecam zaharul cu galbenusurile,apoi cu amidonul dat prin sita,vanilia ca sa devina o compozitie sfaramicioasa care o vom topi cu laptele cald incet,incet,amestecand foarte bine.

Dupa ce a devenit o compozitie omogena o turnam in craticioara si invartim cu o furculita pe foc mic pana se ingroasa si devine crema.

Acoperim crema cu folie transparenta si lasam la racit.

Batem frisca cu zahar pudra si intaritor,adaugam si jumatea de sticluta de aroma de lamaie.

Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca de jos in sus pana se omogenizeaza.

Asezam crema in tarta.

Spalam caspunele si le taiem felii dupa marime, le aranjam peste crema si turnam gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diana_k 1

13.03.2013, 09:08

o tarta rapida si foarte buna

alba_zori 1

13.03.2013, 09:39

multumesc din inimioara ca va place asa demult cat imi place si mie,va pup

Rahela Velicu 1

03.06.2021, 14:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu fructul dragonului